Şanse noi pentru case vechi

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 25 mai 2019 104 afişări

Câteodată, cei care caută un lucru şi cei care-l oferă la vânzare nu ştiu cum să se găsească unii pe alţii, problemă care le dă unora idei de afaceri, cum ar fi crearea de platforme online care să pună în legătură cele două categorii.

Şanse noi pentru case vechi

În această categorie intră şi întreprinzătoarea americană Elizabeth Finkelstein, pasionată de arhitectură şi de case vechi, care a copilărit într-o astfel de casă restaurată atent de părinţii ei. Atunci când aceştia au dorit să-şi vândă locuinţa şi nu au găsit repede cumpărători, întreprinzătoarea şi-a dat seama că, deşi există persoane interesate de asemenea proprietăţi imobiliare, vânzătorii şi doritorii reuşeau greu să afle unii de alţii.

A apărut astfel platforma Circa Old Houses, pe care cei care au la vânzare o casă veche şi frumoasă care are nevoie de restaurare pot posta anunţuri. Pentru a atrage şi mai mulţi cumpărători, Finkelstein a creat un cont pe Instagram intitulat Cheap Old Houses unde postează imagini cu cele mai ieftine astfel de clădiri, alături de detalii interesante care le-ar putea scăpa multora dintre internauţi, însoţite, eventual, de îndemnuri la salvarea imobilului respectiv.

Multe dintre casele istorice au fost construite în secolul XIX sau în prima parte a secolului XX şi se află în localităţi altădată prospere din SUA, iar preţul lor scăzut ar putea atrage persoane care pot lucra şi de-acasă, netrebuind să meargă des sau chiar deloc la birou. Cei care au cumpărat şi restaurat una din casele prezentate pe Instagram pot trimite fotografii relevante, care vor apărea la rubrica de clădiri salvate, iar popularitatea Cheap Old Houses, susţine deţinătoarea sa, dovedeşte că oamenii nu mai vor neapărat ceva nou, ci preferă să repare ceva vechi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.