”Să învăţăm să înţelegem eticheta!”. Otrava pe care le-o servim zilnic copiilor

Postat la 11 octombrie 2016 5000 afişări

”Să învăţăm să înţelegem eticheta!”. Otrava pe care le-o servim zilnic copiilor

Mai mult de jumătate dintre sucurile de pe piaţă, destinate exclusiv copiilor, conţin aditivi, zahăr şi conservanţi artificiali, produse nerecomandate copiilor.

Potrivit unei analize realizate de experţi din cadrul Asociaţiei Pro Consumatori (APC), 54% dintre sucurile analizate conţin între 4 şi 11 aditivi, 5 linguriţe de zahăr pentru fiecare pahar de suc. De asemenea, 46% dintre sucurile analizate conţin conservanţi artificiali şi arome artificiale. Mai mult, toate produsele analizate conţin acid citric.

Studiul privind calitatea băuturilor răcoritoare destinate copiilor face parte din Campania Naţională de Informare şi Educare, ”Să învăţăm să înţelegem eticheta!”. Prin această campanie, experţii Asociaţiei Pro Consumatori (APC) îşi propun să-i înveţe pe părinţi să înţeleagă eticheta produselor astfel încât aceştia să facă achiziţii în cunoştinţă de cauză pentru copii lor.

Totodată, Asociaţia Pro Consumatori (APC) îşi doreşte să promoveze un stil de viaţă sănătos şi să atragă atenţia părinţilor cu privire la existenţa pe piaţă a unor băuturi răcoritoare, care au un conţinut ridicat de zahăr, respectiv sunt îndulcite cu îndulcitori artificiali sau sunt conservate cu conservanţi artificiali.

Asociaţia Pro Consumatori (APC) a achiziţionat 35 de băuturi răcoritoare, care prin forma şi concepţia grafică a ambalajului urmăresc atragerea atenţiei copiilor şi influenţarea acestora în privinţa alegerii şi consumului.

Studiul a fost realizat de către o echipă de experţi a APC România, coordonată de conf. univ. dr. Costel Stanciu. La realizarea acestui studiu s-a avut în vedere următorul obiectiv: Analiza ingredientelor folosite la fabricarea acestui tip de produs pentru prezentarea unor puncte de vedere.

Cititi mai multe pe www.vocea.biz

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.