Ryanair şi-a îmbunătăţit pentru a doua oară estimarea de profit pentru 2014

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 03 noiembrie 2014 49 afişări

Operatorul aerian low-cost Ryanair şi-a îmbunătăţit pentru a doua oară în acest an estimarea de profit anual, considerând că o eventuală încetinire a creşterii economiei europene ar putea determina oamenii să recurgă la serviciile sale.

Acţiunile Ryanair au crescut cu 10%, după ce compania a anticipat că profitul pentru anul fiscal care se va încheia pe 31 martie va fi cu cel puţin 100 de milioane de euro peste estimările iniţiale. Anunţul Ryanair are loc la doar câteva zile după ce Air France-KLM Group şi Deutsche Lufthansa au avertizat că avansul economic slab ar putea să afecteze cererea, relatează Bloomberg.

Directorul general al Ryanair, Michael O’Leary, a dus o politică de atragere a clienţilor corporatişti, în cadrul eforturilor de a readuce profitul companiei pe creştere, în urma primului declin înregistrat în anul fiscal anterior.

O’Leary a declarat luni că nu există niciun indiciu că problemele economice vor influenţa negativ cererea pentru transporturile aeriene cu discount ci, dimpotrivă, vor acţiona în favoarea operatorului aerian din Dublin.

Potrivit noilor estimări, profitul net anual va atinge în acest an 750-770 milioane de euro, peste nivelul anticipat anterior, de 620-650 milioane euro.

Air France-KLM a anunţat la sfârşitul lunii octombrie că greva de două săptămâni a piloţilor a şters 330 de milioane de euro din profitul companiei. Angajaţii companiei s-au opus planului de extindere a operaţiunilor low-cost, iar rezervările de bilete pentru trimestrul patru sunt sub aşteptări.

Lufthansa a redus estimările de profit pentru 2015, pentru a doua oară în ultimele şase luni, din cauza problemelor economiei europene şi a unei serii de greve ale angajaţilor, din cauza modificării beneficiilor pentru pensionare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RYANAIR,
PROFIT,
ESTIMARE
/actualitate/ryanair-si-a-imbunatatit-pentru-a-doua-oara-estimarea-de-profit-pentru-2014-13488134
13488134
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.