Rusia propune o reuniune a Grupului de contact privind Ucraina săptămâna aceasta

Autor: Mihai Draghici Postat la 08 decembrie 2014 72 afişări

Rusia se aşteaptă ca Grupul de contact privind reconcilierea ucraineană să se reunească la Minsk, spre sfârşitul acestei săptămâni, anunţă un consilier prezidenţial rus, Iuri Uşakov.

"Am confirmat că suntem pregătiţi pentru întâlnire şi vom face tot posibilul pentru organizarea unei reuniuni a Grupului de contact, la Minsk, săptămâna aceasta", a declarat oficialul rus, citat de Sputnik.com.

În momentul de faţă, Moscova nu are în vedere organizarea unei noi reuniuni pe tema Ucrainei în formatul liderilor din Rusia, Germania, Franţa şi Ucraina.

La reuniunea de la Minsk ar urma să fie prezenţi inclusiv liderii rebelilor proruşi din regiunile Doneţk şi Lugansk.

Conflictul separatist din Ucraina, care durează de zece luni, s-a soldat cu cel puţin 4.300 de morţi, conform estimărilor Naţiunilor Unite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
CRIZĂ,
/actualitate/rusia-propune-o-reuniune-a-grupului-de-contact-privind-ucraina-saptamana-aceasta-13709019
13709019
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.