Rusia declară „persona non-grata” un membru al Ambasadei României

Autor: Laura Buciu Postat la 08 septembrie 2022 196 afişări

Ministerul de Externe de la Kremlin a declarat un membru al personalului ambasadei României „persona non-grata”, potrivit agenţiei de presă ruse de stat RIA, citate de Sky News.

Rusia declară „persona non-grata” un membru al Ambasadei României

Ministerul rus de Externe declară „persona non-grata” un membru al Ambasadei României. Numele acestuia încă nu a fost dezvăluit.

Faptul că diplomaţii de la ambasade sunt expulzaţi de ţările gazdă nu este ceva neobişnuit, în special în perioadele de relaţii internaţionale tensionate.

Cu toate acestea, puţine informaţii au fost disponibile imediat pentru a explica această mişcare.

România a ajutat Ucraina în conflictul său cu Rusia, preşedintele său Klaus Iohannis asigurând Kievul de sprijinul deplin al României pentru integrarea Ucrainei în UE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
ambasadă,
non grata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.