Rusia AVERTIZEAZĂ SUA: O posibilă intervenţie în Siria va avea consecinţe extrem de grave. REACŢIA marilor puteri la atacul din Siria

Postat la 26 august 2013 64 afişări

Rusia a avertizat luni Statele Unite cu privire la consecinţe "extrem de grave" ale unei posibile intervenţii militare în Siria, într-o convorbire telefonică purtată de şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov cu secretarul de Stat american John Kerry. Turcia este pregătită să se alăture unei coaliţii internaţionale împotriva Siriei, iar şeful diplomaţiei britanice William Hague a apreciat că este "posibil" să se răspundă folosirii de arme chimice în Siria "fără o unitate totală în cadrul Consiliului de Securitate al ONU".

Rusia AVERTIZEAZĂ SUA: O posibilă intervenţie în Siria va avea consecinţe extrem de grave. REACŢIA marilor puteri la atacul din Siria

 "Domnul Lavrov a atras atenţia interlocutorului său asupra consecinţelor exterm de grave ale unei posibile intervenţii militare, pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, unde ţări ca Irakul sau Libia sunt în continuare destabilizate", se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Rusia "este foarte îngrijorată" de declaraţii recente ale americanilor, potrivit cărora Washingtonul este pregătit să "intervină" în conflictul sirian, a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

Secretarul de Stat american John Kerry i-a sunat duminică pe secretarul general al ONU şi pe miniştrii de Externe britanic, francez, canadian şi rus pentru a le spune că are "foarte puţine îndoieli" cu privire la utilizarea de arme chimice de către Damasc pe 21 august.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rusia-avertizeaza-sua-o-posibila-interventie-in-siria-va-avea-consecinte-extrem-de-grave-reactia-marilor-puteri-la-atacul-din-siria-11272115
11272115
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.