Rusia avertizează Bulgaria că vor exista "consecinţe" după refuzul acordării dreptului de survol

Autor: Mihai Draghici Postat la 09 septembrie 2015 422 afişări

Rusia a ameninţat Bulgaria că vor exista "consecinţe" pentru interdicţia de survol impusă avioanelor militare ruse care se îndreaptă spre Siria, informează Deutsche Welle.

Kremlinul a cerut explicaţii din partea Bulgariei pentru refuzul de acordare a dreptului de survol, argumentând că este vorba de echipamente pentru "combaterea terorismului".

"Problema nu este despre măsurile de retorsiune pe care Rusia le va lua împotriva Bulgariei într-un mod sau în altul... Însă este vorba de o problemă care subminează viitorul relaţiilor noastre", a declarat Leonid Kalaşnikov, vicepreşedintele Comisiei pentru Relaţii Externe din Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei.

Bulgaria a anunţat marţi că a respins o cerere formulată de Rusia de a permite avioanelor militare de transport ruse să survoleze teritoriul bulgar în drum spre Siria în perioada 1-24 septembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
BULGARIA,
SIRIA
/actualitate/rusia-avertizeaza-bulgaria-ca-vor-exista-consecinte-dupa-refuzul-acordarii-dreptului-de-survol-14706473
14706473
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.