Rus: Majoritatea studiilor de fezabilitate scoase la licitaţie de Şova pentru autostrăzi rămân valabile

Autor: Liviu Dadacus Postat la 01 octombrie 2014 27 afişări

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat miercuri, după ce a prezentat comisiilor parlamentare de resort Master Planul general de Transport pentru perioada 2014-2030, că majoritatea studiilor de fezabilitate scoase la licitaţie de fostul ministru Dan Şova pentru autostrăzi rămân valabile.

"Nu există studii de fezabilitate, adică nu ştiu eu să existe studii care să nu răspundă unor nevoi existente astăzi. Deci, majoritatea rămân valabile", a spus Rus.

El a arătat că studiile de fezabilitate pentru autostrăzi corespund şi celor privind drumurile expres, exproprierile fiind făcute şi în acest caz ca pentru autostrăzi.

"Studiile de fezabilitate şi pentru drumurile pe care le vom face expres în acest moment se vor face studii de autostradă, pentru că, am spus, noi vom expropria la regim de autostradă unele zone, chiar dacă în acest moment vom construi un drum expres, urmând ca în timp să se tranforme în autostradă", a spus Rus.

El a arătat că între studiul de fezabilitate cu expropiere pentru autostradă şi proiectul tehnic pentru drum expres vor exista diferenţe care vor releva şi diferenţele de cost dintre cele două.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUS,
AUTOSTRĂZI,
LICITAŢII
/actualitate/rus-majoritatea-studiilor-de-fezabilitate-scoase-la-licitatie-de-sova-pentru-autostrazi-raman-valabile-13359395
13359395
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.