Rus condamnat în SUA pentru că voia să exporte în Rusia material clasat drept armament

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 10 octombrie 2014 48 afişări

Un tribunal american l-a condamnat joi la 18 luni de închisoare şi trei ani de libertate supravegheată pe un rus, în vârstă de 53 de ani, care voia să exporte material de înaltă tehnologie pentru vedere pe timpul nopţii.

Condamnarea acestuia intervine în contextul în care relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite se află la cel mai scăzut nivel, din cauza crizei din Ucraina şi războoiului din Siria.

Dmitri Ustinov a fost arestat în Lituania, la solicitarea Statelor Unite, în aprilie 2013, şi extrădat către statul american Delaware (est), în pofida protestelor Moscovei. El a pledat vinovat de acuzaţia că a vrut să exporte în mod ilegal acest echipament în iulie 2013.

Este vorba despre 17 dispozitive de vedere pe timpul nopţii, obiective şi camere pentru imagerie termică, în general montate pe căşti, vehicule, armament sau avioane fără pilot. Acest material este, potrivit legii americane, clasat ca armament, iar exportarea lui este interzisă.

Ustinov a petrecut deja 18 luni în detenţie şi va fi expulzat de pe teritoriul Statelor Unite după ce va fi eliberat, au precizat autorităţile judiciare americane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
RUSIA,
LITUANIA
/actualitate/rus-condamnat-in-sua-pentru-ca-voia-sa-exporte-in-rusia-material-clasat-drept-armament-13375081
13375081
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.