CFR suplimentează trenurile spre Iaşi pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva

Autor: Liviu Iancu Postat la 09 octombrie 2014 42 afişări

CFR Călători anunţă că în perioada 10-16 octombrie va suplimenta capacitatea de transport din Bucureşti şi principalele oraşe din ţară, venind astfel în sprijinul pelerinilor care vor să călătorească spre şi dinspre Iaşi cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva.

Vor circula suplimentar două trenuri din Bucureşti către Iaşi, cu plecări din Bucureşti la ora 21,30 şi 23:30 şi sosiri la Iaşi 04:53, respectiv 06:53.

Şi din Iaşi va fi introdusă o cursă suplimentară spre Bucureşti, care va pleca la ora 12:15 şi va ajunge la destinaţie la 19:40.

Trenurile cu destinaţia Iaşi dinspre Bucureşti Nord, Timişoara Nord, Arad, Cluj Napoca, Constanţa, Galaţi, Bacău, Vaslui, Paşcani, Tecuci şi retur vor fi suplimentate cu vagoane.

Câteva sute de mii de pelerini din întreaga ţară sunt aşteptaţi în următoarele zile la Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva, care vor fi scoase vineri dimineaţă din incinta Catedralei Mitropolitane, iar apoi vor fi depuse într-un baldachin, în curtea lăcaşului de cult.

Autorităţile ieşene se aşteaptă ca în acest an câteva sute de mii de credincioşi să ajungă la Iaşi pentru a se închina la racla cu sfintele moaşte. Numai din localitatea ilfoveană Voluntari vor sosi 5.000 de oameni, îmbarcaţi în 100 de autocare.

Ca şi anul trecut, Sfânta Liturghie, programată marţi, 14 octombrie, se va desfăşura în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare. Peste o mie de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea publică pe străzile Iaşiului, în perioada 10-15 octombrie.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

În anii precedenţi, pelerinii veniţi la Iaşi din toate colţurile ţării au stat şi câte 12 ore la coadă pentru a ajunge să se închine la racla cu sfintele moaşte, cozile întinzându-se pe distanţe de câţiva kilometri. Credincioşilor care vor sta noaptea la rând pentru a se închina la sfintele moaşte le vor fi oferite de către autorităţi, dar şi de către Mitropolie, ceai cald şi pachete cu mâncare.

Anul trecut, aproximativ 220.000 de persoane au trecut pe la racla cu moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva, în cele cinci zile ale pelerinajului de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, potrivit reprezentanţilor Jandarmeri

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CFR,
TRENURI,
SFÂNTA PARASCHEVA
/actualitate/cfr-suplimenteaza-trenurile-spre-iasi-pentru-pelerinajul-de-sfanta-parascheva-13374464
13374464
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.