Romgaz anunţă oficial cât a plătit pentru a cumpăra 50% din perimetrul Neptun Deep de la ExxonMobil

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu Postat la 03 noiembrie 2021 230 afişări

Produc[torul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz (simbol bursier SNG) a anunţat marţi seară la Bursa de Valori Bucureşti că administratorii societăţii au avizat achiziţia a 50% din perimetrul Neptun Deep de la ExxonMobil Corporations and Production Romania Limited, iar contractul de vânzare-cumpărare va fi semnat după aprobarea de către acţionarii companiei de stat în AGEA convocată pentru 9 decembrie.

Romgaz anunţă oficial cât a plătit pentru a cumpăra 50% din perimetrul Neptun Deep de la ExxonMobil

Producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz (simbol bursier SNG) a anunţat marţi seară la Bursa de Valori Bucureşti că administratorii societăţii au avizat achiziţia a 50% din perimetrul Neptun Deep de la ExxonMobil Corporations and Production Romania Limited, iar contractul de vânzare-cumpărare va fi semnat după aprobarea de către acţionarii companiei de stat în AGEA convocată pentru 9 decembrie.

„Preţul de achiziţie care va fi achitat de către S.N.G.N. ROMGAZ S.A. pentru contravaloarea tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited va fi de 1.060.000.000 USD“, se arată în raportul publicat la BVB.

ZF a scris săptămâna trecută că, potrivit unor surse neoficiale, tranzacţia s-a ridicat la un miliard de dolari. La semnarea contractului, Romgaz va avea obligaţia de a achita vânzătorilor o suma egală cu 106 milioane de dolari, reprezentând avans/depozit.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.