Romanul "Sticletele", de Donna Tartt, câştigător al premiului Pulitzer, va fi ecranizat

Autor: Dorina Călin Postat la 06 august 2015 72 afişări

"Sticletele", cel de-al treilea roman al Donnei Tartt, a atras deja laudele criticilor, o serie de nominalizări şi un premiu Pulitzer, iar compania americană Warner Bros. a achiziţionat drepturile de ecranizare a cărţii.

Filmul va fi produs de Brett Ratner, regizorul peliculelor de succes "Ora de vârf", "Dragonul Roşu" şi recenta superproducţie "Hercules", alături de Brad Simpson, producătorul lungmetrajului recompensat cu premiul BAFTA în 2012 "Jocurile foamei".

Povestea adolescentului în vârstă de 13 ani a cărui soartă se schimbă din cauza unei picturi misterioase din secolul al XVII-lea, dinamica acţiunii plasate în oraşele New York, Las Vegas şi Amsterdam, relaţia de dragoste desfăşurată pe fundalul teribil al lumii interlope sunt elementele cheie ale unei adaptări cinematografice de succes. Donna Tartt a creat în "Sticletele" o scenă enormă de artă şi violenţă, marcată de frumuseţe pură şi pierderi zguduitoare, informează un comunicat remis MEDIAFAX de editura Litera.

Scriitoarea americană în vârstă de 51 de ani a fost inclusă de revista Time în top 100 cei mai influenţi oameni din lume. Romanele ei "Istoria secretă", "Micul prieten" şi "Sticletele" sunt scrise la răstimp de câte un deceniu. Este timpul pe care Tartt şi-l alocă construirii unor adevărate capodopere, confirmate de critici şi cititori.

Cartea "Sticletele", de Donna Tartt, a fost publicată în limba română la editura Litera.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DONNA TARTT,
STICLETELE,
/actualitate/romanul-sticletele-de-donna-tartt-castigator-al-premiului-pulitzer-va-fi-ecranizat-14666686
14666686
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.