Românii care vin acasă de Crăciun au plătit anul acesta între 29 şi 2.138 euro pe biletul de avion

Autor: Andra Stroe Postat la 06 decembrie 2019 118 afişări

Românii care vin acasă de Crăciun au plătit anul acesta între 29 şi 2.138 euro pe biletul de avion

Luna decembrie este cea mai aglomerată lună din an pentru aeroporturile lumii şi România nu se abate de la acesta regulă. Românii care lucrează sau studiază în afară ţării vin să petreacă Crăciunul acasă, astfel că aeroporturile din România se pregătesc pentru a face faţă fluxului crescut de pasageri. Principalele aeroporturi de îmbarcare pentru românii care vin acasă de Crăciun rămân oraşele europene cu comunităţi importante de români - Londra, Bruxelles, Dublin, Madrid, Roma, Paris şi Milano, iar preţul mediu plătit de români pe un bilet de avion în perioada sărbătorilor de iarnă este de 151 euro.

Conform datelor Vola.ro, pe cele mai populare rute europene, zborurile cu plecare în decembrie 2019 vor înregistra până la finalul anului creşteri de până la 30% faţă de anul anterior. De asemenea, numărul românilor care studiază şi lucrează în oraşele europene şi preferă să călătorească spre casă cu avionul în perioada sărbătorilor creşte de la an la an. Spre exemplu, în decembrie 2018 s-au înregistrat cu până la 48% mai multe rezervări faţă de luna decembrie 2017. Creşteri substanţiale s-au înregistrat şi la zborurile intercontinentale şi Vola.ro estimează cu până la 25-30% mai multe rezervări cu plecare în luna decembrie, 2019 faţă de luna decembrie, 2018.

În ultimii trei ani, costul călătoriilor spre România în perioada sărbătorilor a rămas stabil, indiferent de aeroportul de sosire. Preţul mediu al unui bilet de avion în această perioadă este de 151 euro / persoană. Peste 70% dintre zborurile rezervate sunt cu companii low cost şi aproape jumătate dintre rezervările făcute includ acum şi un bagaj de cala.

Cel mai ieftin bilet de avion spre România cumpărat pentru o călătorie în perioada Crăciunului a costat 29 euro şi a inclus un bilet dus-întors pe ruta Roma – Bucureşti. Cel mai scump astfel de bilet a costat 2138 euro şi a inclus un bilet dus-întors New York - Bucureşti, cu sosire în ajunul Crăciunului şi plecare pe 4 ianuarie.

Cea mai scurtă şedere aferentă unui bilet de avion este de doar o zi şi cea mai lungă este de 45 de zile. Cea mai lungă călătorie spre casă rezervată pe Vola.ro are că punct de îmbarcare Manila, Filipine, iar pasagerul va călători peste 25 de ore (inclusiv perioada de escală) pentru a ajunge acasă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bilet,
avion,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.