Românii ar putea primi două facturi la curent în decembrie. Care este cauza şi la ce trebuie să se aştepte consumatorii? Explicaţiile vicepreşedintelui ANRE

Postat la 25 noiembrie 2021 220 afişări

Românii ar putea primi două facturi la curent în decembrie. Care este cauza şi la ce trebuie să se aştepte consumatorii? Explicaţiile vicepreşedintelui ANRE

În lipsa unei proceduri în vigoare privind compensarea şi plafornarea preţurilor la energie, unii furnizori au decis să amâne emiterea facturilor în luna noiembrie, prima dintre cele cinci luni pentru care se aplică pachetul gândit de autorităţi, astfel că românii trebuie să se aştepte să primească două facturi în decembrie.

Consumatorii care nu au primit facturi la energie pentru luna aceasta este posibil să aibă două facturi de plată în luna decembrie, din cauză că ordinul comun care reglementează procedura este încă în stadiul de proiect, deşi, conform legii, ar fi trebuit să fie publicat deja.

„La sfârşitul lui octombrie s-a aprobat în Parlament acea OUG 118 care s-a dat de către guvern pentru compensarea facturilor la energie electrica şi gaze. S-a completat în Parlament şi s-a dispus şi plafonarea. Deşi legea prevedea termen de 15 zile în care trebuia să se elaboreze normele de aplicare a acestei legi, acest lucru încă nu s-a întâmplat. N-avem încă norme, suntem în 24 noiembrie, şi în lipsa normelor furnizorii nu ştiu cum să factureze şi cum să aplice această lege şi unii au preferat în loc să factureze la valoarea normală prevăzută din contract încălcând legea au preferat să amâne emiterea facturilor” a exolicat Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), la Digi24.

Cititi mai multe pe www.gnadul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anre,
asteptare,
cauza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.