România trebuie să se conecteze la Uniunea Europeană prin autostrăzi, altfel va fi lăsată în urmă

Postat la 24 octombrie 2013 47 afişări

România trebuie să aibă ca priorităţi imediate terminarea autostrăzii Transilvania şi a coridorului IV pan-european pentru a se conecta la infrastructura Uniunii Europene, întrucât România şi Bulgaria sunt singurele ţări din UE fără astfel de conexiuni, altfel riscând să fie lăsate în urmă.

România trebuie să se conecteze la Uniunea Europeană prin autostrăzi, altfel va fi lăsată în urmă

 "În ceea ce priveşte procesul de integrare în Uniunea Europeană, suntem parte a Uniunii Europene, dar dacă ne uităm la infrastructură, suntem în afara ei. Noi şi Bulgaria suntem singurele ţări care nu suntem legate cu autostradă la Uniunea Europeană. De aceea, terminarea autostrăzii Transilvania, coridorul IV pan-european sunt prioritare", a declarat joi Marcel Heroiu, specialist în dezvoltarea socială în cadrul grupului Banca Mondială pentru Europa şi Asia Centrală, la o conferinţă pe tema dezvoltării regionale organizată la Arenele BNR.

El a arătat că Bulgaria şi-a construit deja autostrada, care se leagă de Serbia, iar România este ocolită.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-trebuie-sa-se-conecteze-la-uniunea-europeana-prin-autostrazi-altfel-va-fi-lasata-in-urma-11554487
11554487
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.