România se situează pe primul loc în UE în ceea ce priveşte numărul de conexiuni rapide la internet

Postat la 04 aprilie 2017 61 afişări

Statisticile de la jumătatea anului 2016 arată că România se situează pe primul loc în UE în ceea ce priveşte numărul de conexiuni rapide la internet, de cel puţin 100Mbps, arată un comunicat al ANCOM.

România se situează pe primul loc în UE în ceea ce priveşte numărul de conexiuni rapide la internet

“Prin intermediul celor 19 milioane de conexiuni de internet fix şi mobil în bandă largă din România, utilizatorii au generat în primele şase luni ale anului trecut un trafic de aproape 2,7 milioane de TB. Deşi tot mai multe persoane utilizează mobilul sau tableta pentru a accesa internetul, traficul pe aceste echipamente reprezintă doar 3% din total. În viitor, este de aşteptat ca România să urmeze trendul previzionat la nivel european, şi anume traficul de date mobile să crească vertiginos (de 8 ori până în 2020), iar acesta să se realizeze cu precădere pe smartphone-uri şi tablete, în detrimentul laptopurilor”, a declarat marţi Eduard Lovin, director executiv Reglementare ANCOM, în cadrul unui eveniment de specialitate.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.