România reprezintă 10% din piaţa privată de sănătate din Europa Centrală

Postat la 11 septembrie 2016 121 afişări

România reprezintă în prezent doar 10% din piaţa privată de sănătate din Europa Centrală, un sector pe care compania de cercetare de piaţă PMR îl estimează la 21 mld. euro, însă va avea în următorii cinci ani cel mai rapid ritm de creştere din regiune şi va depăşi Cehia până în 2021.

România şi Bulgaria sunt statele în care, potrivit analizei PMR, se va observa o creştere a utilizării serviciilor medicale private în următorii şase ani, iar Polonia îşi continua traseul ascendent în acest domeniu pe care îl domină în regiune.

Statele din regiune care ocupă cea mai mare parte din cota de piaţă a sectorului de servicii medicale private, potrivit estimărilor PMR, sunt Polonia, o ţară cu un număr mare de locuitori, care a făcut reforme eficiente în sistemul de sănătate, şi Ungaria, care a investit în cumpărarea de medicamente. Cota de piaţă estimată pentru România este de 10%.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SĂNĂTATE,
ANALIZĂ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.