România, printre statele din UE care cheltuie cel mai puţin pentru două activităţi vitale, şi pe placul copiilor

Postat la 23 septembrie 2019 53 afişări

Cele 28 de state membre UE au alocat, în 2017, 51,3 miliarde euro din cheltuielile guvernamentale pentru recreaţie şi sport, pe ultimele locuri situându-se Croaţia (13 euro pe cap de locuitor), Bulgaria (16 euro), Slovacia (23 de euro) şi România (25 euro pe cap de locuitor), potrivit Eurostat.

România, printre statele din UE care cheltuie cel mai puţin pentru două activităţi vitale, şi pe placul copiilor

În schimb, în acelaşi an, în trei state membre UE, cheltuielile guvernamentale pentru recreaţie şi sport au fost mai mari de 200 euro pe cap de locuitor: Luxemburg (492 euro pe cap de locuitor), Suedia (256 euro) şi Finlanda (206 euro), acestea fiind urmate de de Olanda (199 euro), Danemarca (192 euro) şi Franţa (183 euro).

Media la nivelul Uniunii Europene este de 100 euro pe cap de locuitor. Deasupra acestei medii se situează ţări precum Ungaria şi Belgia, iar sub medie sunt ţări precum Germania, Spania, Italia şi Marea Britanie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.