România înregistra , în T3 2018, cel mai mare deficit guvernamental din UE

Postat la 21 ianuarie 2019 40 afişări

România înregistra , în cel de-al treilea trimestru al anului trecut, cel mai mare deficit guvernamental din UE, -3,6% din PIB, la polul opus situându-se Malta (+3,8%), şi Portugalia şi Bulgaria, cu surplus de 3,6%, conform datelor Eurostat.

România înregistra , în T3 2018, cel mai mare deficit guvernamental din UE

Deficitul guvernamental a fost în România -3,8% din PIB în T1, şi -2,3% din PIB în T2.

 

În UE deficitul guvernamental era 0,6% din PIB, în creştere faţă de 0,4% în trimestrul precedent, iar în zona euro indicatorul era 0,5% din PIB, în creştere de la 0,3% în T2.

 

Excedent bugetar înregistrau 12 state membre.

 

În UE 28 veniturile guvernamentale reprezentau 44,9% din PIB în T3, la acelaşi nivel cu trimestrul precedent, iar cheltuielile guvenamentale erau 45,5% din PIB, faţă de 45,3% din PIB în trimestrul precedent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deficit,
romania,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.