România este noua Lombardia. Anunţul lui Valeriu Gheorghiţă

Autor: Laura Buciu Postat la 07 octombrie 2021 6066 afişări

România este noua Lombardia. Anunţul lui Valeriu Gheorghiţă

România este în scenariul în care anul trecut era regiunea Lombardia, regiunea din Italia, a spus, joi, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV), col. dr. Valeriu Ghoerghiţă.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, joi, cât de departe este România de acum, cu mii de cazuri de COVID-19 zilnice şi mii de pacienţi care aşteaptă în ambulanţe sau în UPU un pat de terapie intensivă. El a spus că România e deja acolo.

„Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu (în care anul trecut era Italia - n.r.). Este cât se poate de evident că spitalele şi unităţile de primiri urgenţă sunt asaltate. Sunt copleşite în momentul de faţă de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, lăsând de o parte celelalte categorii de boli, urgenţele, accidentele rutiere, arsurile, care vedem că se întâmplă în fiecare zi şi care generează victime care au nevoie de asistenţă medicală”, a spus Gheorghiţă.

Acesta afirmă că situaţia este „extrem de complicată”, pentru că valul 4 este foarte agresiv.

Preşedintele CNCAV, colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, s-a vaccinat, joi, cu doza 3 de vaccin la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”, din Capitală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
romania,
gheorghita,
presedinte,
scenariu,
trecut

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.