România are cea mai valoroasă resursă din Uniunea Europeană, care încă nu este valorificată

Postat la 31 octombrie 2017 718 afişări

România are cea mai valoroasă resursă din Uniunea Europeană (UE), dar care nu este încă valorificată, ţinând cont că 4,8 milioane de hectare de pajişti au fost uitate din punct de vedere agronomic, a declarat, luni, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la o dezbatere pe teme agricole.

România are cea mai valoroasă resursă din Uniunea Europeană, care încă nu este valorificată

"În zootehnie suntem departe faţă de ceea ce ne-am programat şi suntem departe faţă de alte state. România are cea mai valoroasă resursă din Uniunea Europeană, care încă nu este valorificată şi vorbim aici de 4,8 milioane de hectare care din nefericire au fost uitate din punct de vedere agronomic. Până în acest an foarte puţini s-au gândit la amenajamentele pastorale. Aceste suprafeţe, de 4,8 milioane de hectare, şi am mai spus, cât Elveţia, Olanda şi Belgia la un loc, reprezintă resursa fundamentală pentru zootehnie, pentru cele două specii: ovina şi taurina de carne. Au fost foarte puţine lucrări agroameliorative pe aceste suprafeţe", a spus ministrul Agriculturii, citat de capital.ro. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.