România a urcat în topul celor mai expuse ţări la atacuri informatice

Autor: Razvan Muresan Postat la 15 aprilie 2014 84 afişări

România a urcat în topul celor mai expuse ţări la atacuri informatice

Romania se situeaza pe locul 25 la nivel mondial in clasamentul celor mai expuse tari din punct de vedere al atacurilor informatice, cu o pozitie mai sus in clasament comparativ cu 2012, cand a ocupat pozitia 26. In lume, clasamentul este condus de SUA, urmata de China, India, Olanda, Germania, Rusia, Marea Britanie, Brazilia, Taiwan si Italia.

La nivelul EMEA Romania este clasata pe locul 11 in randul tarilor catre care sunt directionate cele mai multe atacuri informatice, dupa Olanda - tara care inregistreaza cel mai mare numar de atacuri informatice din regiune -, Germania, Rusia, Marea Britanie, Italia, Spania, Franta, Polonia, Turcia si Ungaria.

Din punctul de vedere al atacurilor initiate, Romania se situeaza pe locul 14 in lume dupa atacurile de tip spam, cu 2,3% din volumul total al atacurilor de acest tip fiind initiate din Romania. De asemenea, conform raportului Internet Security Threat Report realizat de Symantec, Romania ocupa locul 21 la nivel mondial din punctul de vedere al atacurilor de tip phishing pe care le genereaza, cu un procent de 1% din totalul atacurilor pornind din Romania.

Numarul atacurilor de securitate de mare amploare este in crestere la nivel mondial, de la unul singur in anul 2012 la opt anul trecut. Peste 552 de milioane de date personale confidentiale au fost expuse in 2013 la nivel mondial, potrivit raportului Internet Security Threat Report. In 2013, numarul breselor de securitate a crescut la nivel mondial cu 62% fata de anul anterior. Raportul releva o schimbare de paradigma in comportamentul infractorilor cibernetici: acestia isi planuiesc actiunile cu multe luni inaintea marilor atacuri, spre deosebire de trecut, cand executau lovituri mai rapide, cu recompense mai mici.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
atacuri,
romania,
informatica,
clasament
/actualitate/romania-a-urcat-in-topul-celor-mai-expuse-tari-la-atacuri-informatice-12470765
12470765
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.