Roche raportează vânzări mai mari cu 6% în 2013 la nivel mondial

Autor: Razvan Muresan Postat la 03 februarie 2014 56 afişări

Grupul farmaceutic elveţian Roche anunţă o creştere a vânzărilor globale în anul 2013, cu 6%, la o rată de schimb constantă, ajungând la 46.8 miliarde franci elveţieni, datorită cererii crescute pentru medicamentele destinate tratamentului cancerului, bolilor autoimune şi pentru testele de diagnostic destinate laboratoarelor clinice.

Roche raportează vânzări mai mari cu 6% în 2013 la nivel mondial

“Ne-am depăşit ţintele financiare propuse datorită cererii susţinute pentru produsele noastre şi lansării de noi medicamente şi teste de diagnostic”, a declarat Severin Schwan, CEO al Roche.

Vânzările Diviziei de Farmaceutice a Roche au crescut cu 7% în anul 2013, ajungând  la 36,3 miliarde de franci elveţieni. Această creştere s-a datorat în special produselor din portofoliul de oncologie, dar şi perfomanţelor înregistrate de medicamentele destinate tratamentului poliartritei reumatoide. Vânzările au înregistrat o creştere de 10% în Statele Unite, de 12% pe pieţele emergente, şi de 2% în Europa şi Japonia.

În anul 2013, linia de cercetare şi dezvoltare a Diviziei de Farmaceutice a Grupului Roche  a înregistrat progrese deosebite mai ales în domeniul oncologiei, oftalmologiei şi bolilor autoimune. Linia de cercetare şi dezvoltare a Roche include 66 de noi entităţi moleculare, dintre care 15 sunt în ultimele faze de dezvoltare.

În anul 2013, vânzările Diviziei de Diagnostic au crescut cu 4%, ridicându-se la 10,5 miliarde de franci elveţieni, în principal datorită cererii susţinute pentru testele şi echipamentele folosite în laboratoarele clinice, oferite de Roche Professional Diagnostics (+8%).

Pentru anul 2014, Roche prognozează o creştere a vânzărilor de aproximativ 5%, la o rată de schimb constantă şi o creştere a dividendelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roche,
vanzari,
medicamente
/actualitate/roche-raporteaza-vanzari-mai-mari-cu-6-in-2013-la-nivel-mondial-12013320
12013320
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.