Robert Gates: Un angajament militar al SUA în Siria ar fi o eroare

Postat la 13 mai 2013 21 afişări

Un angajament militar al Statelor Unite în Siria ar fi o'"o eroare" deoarece rezultatul este imprevizibil, a apreciat duminică fostul secretar american al Apărării Robert Gates.

Robert Gates: Un angajament militar al SUA în Siria ar fi o eroare

 Într-un interviu acordat postului de televiziune CBS, Gates a afirmat că nu vede "rezultate bune" în discuţiile privind programul nuclear controversat al Iranului şi că o retragere completă a americanilor din Afganistan ar fi o "eroare dezastruoasă".

"Am crezut că este o eroare (să se intervină) în Libia şi cred că este o eroare (să se intervină) în Siria, chiar dacă am fi intervenit mai semnificativ în urmă cu un an sau şase luni. Ne supraestimăm capacitatea de a prevedea rezultatul", a apreciat Gates.

"Prudenţa, mai ales în ceea ce priveşte înarmarea acestor grupări şi angajamentul militar american, este regula", a afirmat el.

"Dacă cineva spune «se va lucra curat, va fi precis, se pot stabili zone de siguranţă şi va fi extraordinar», ei bine, majoritate războaielor nu se desfăşoară aşa", a subliniat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/robert-gates-un-angajament-militar-al-sua-in-siria-ar-fi-o-eroare-10873679
10873679
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.