„Risc uriaş" de atacuri teroriste de Crăciun, avertizează UE

Autor: Raul Peterlin Postat la 05 decembrie 2023 29 afişări

Există un „risc uriaş de atacuri teroriste în Uniunea Europeană” în perioada sărbătorilor care urmează, a declarat un înalt oficial UE, marţi, potrivit BBC.

„Risc uriaş" de atacuri teroriste de Crăciun, avertizează UE

Ylva Johansson, membră a Comisiei Europene pentru afaceri interne, a declarat că polarizarea din societate cauzată de războiul dintre Israel şi Hamas a crescut riscul de violenţă.

Un avertisment similar a venit din partea ministrului german de interne, Nancy Faeser, care a declarat reporterilor că UE trebuie să urmărească îndeaproape ameninţările şi propaganda, deoarece există un „risc ridicat de emoţionalizare şi radicalizare suplimentară a autorilor de infracţiuni islamiste violente”.

Uniunea Europeană a pus la dispoziţie 30 de milioane de euro (26 de milioane de lire sterline) pentru securitate suplimentară, a declarat Johansson.

Mai multe ţări europene au înregistrat o creştere a infracţiunilor motivate de ură, după izbucnirea războiului dintre Hamas şi Israel.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
atac,
terorism,
ue

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.