Rezervele valutare uriaşe au devenit o povară pentru China, întrucât ar putea alimenta inflaţia

Postat la 12 mai 2014 51 afişări

Rezervele valutare ale Chinei, la un nivel record de aproape 4.000 de miliarde de dolari, au devenit o "povară mare" pentru autorităţile de la Beijing , întrucât creşterea puternică a acestora ar putea alimenta inflaţia pe termen lung, a declarat premierul chinez Li Keqiang.

Rezervele valutare uriaşe au devenit o povară pentru China, întrucât ar putea alimenta inflaţia

 Şeful executivului de la Beijing s-a angajat să reducă surplusul comercial al Chinei, care alimentează rezervele valutare.

Rezervele de valută ale Chinei, cele mai mari din lume, au crescut cu 130 de miliarde de dolari în primul trimestru, la 3.950 miliarde de dolari, un nou record.

Banca centrală de la Beijing s-a angajat să menţină rezervele valutare la un nivel rezonabil, în parte prin reducerea intervenţiilor asupra cursului valutar.

"Sincer vorbind, rezervele de monedă străină au devenit o povară mare pentru noi, deoarece astfel de rezerve se transmit în baza monetară, ceea ce ar putea afecta inflaţia. Din perspectiva Chinei, mecanismele de control macroeconomic s-ar putea confrunta cu presiuni imense în cazul în care comerţul pe ansamblu este dezechilibrat", a afirmat Li în timpul unei vizite în China, potrivit Phoenix New Media.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rezervele-valutare-uriase-au-devenit-o-povara-pentru-china-intrucat-ar-putea-alimenta-inflatia-12620309
12620309
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.