Revolutia Binelui Care Este

Postat la 17 aprilie 2006 8 afişări

Doar ce reusiseram sa facem in asa fel incat sa se asculte sunetul muzicii lui Mozart si iata ca ne-am trezit, fara voia noastra, in mijlocul unui spectacol cu manele." Citatul nu este din vreo cronica muzicala, ci din protestul public adresat vinerea trecuta conducerii partidului de un grup de 15 demisionari din organizatia PSD Bucuresti.

"Doar ce reusiseram sa facem in asa fel incat sa se asculte sunetul muzicii lui Mozart si iata ca ne-am trezit, fara voia noastra, in mijlocul unui spectacol cu manele." Citatul nu este din vreo cronica muzicala, ci din protestul public adresat vinerea trecuta conducerii partidului de un grup de 15 demisionari din organizatia PSD Bucuresti.

 

Cei 15, printre care si membri in structurile de conducere, au justificat luarea unei asemenea decizii ca urmare a alegerii lui Marian Vanghelie in functia de presedinte executiv interimar al filialei - desi in momentul votului asupra acestei propuneri nu s-au inregistrat decat doua abtineri.

 

Astfel zvonurile privind noi migrari din PSD - tot spre PC - au reaparut cu acest prilej, nemultumirile fata de solutia Vanghelie prinzand contur si nefiind, dupa cum a vrut cel vizat sa arate, "cateva discutii la o coada de lapte" (aluzie cat se poate de incorecta politic la o posibila opozitie a lui Ion Iliescu fata de ascensiunea primarului de sector 5).

 

Totusi, avand in vedere ca mandatul incredintat lui Marian Vanghelie este limitat doar pana la conferinta extraordinara a fi-lialei din luna mai, este de asteptat ca framantarile - pe de o parte pentru consolidarea, pe de alta pentru subrezirea pozitiei acestuia - sa continue.

 

S-a vorbit de o singura impotrivire notabila, cea a lui Ion Iliescu, insa acesta din urma a evitat sa confirme sau sa infirme o asemenea luare de pozitie. Iliescu a parut, in schimb, mult mai preocupat de un proiect politic care se anunta cu potential crescut de impact in randurile PSD, dar mai ales in al simpatizantilor stangii in cautarea unei formatiuni care sa-i reprezinte. Polul Social, pentru ca despre el este vorba, ar putea iesi pe 3 mai din laboratoarele ideologice in care a fost vehiculat pana acum sub forma unui proiect concret asumat de asta data si de PSD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/revolutia-binelui-care-este-2511106
2511106
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.