Revista presei economice din Romania

Postat la 19 mai 2010 9 afişări

Se intorc suedezele pe litoralul romanesc, dupa cum si Mutu se intoarce in tara, dupa afaceri. Intre timp, scriu ziarele, se taie nu numai pensiile, ci si banii viitorilor pensionari - contributia la pensiile private.

Adrian Mutu vrea sa-si cumpere o fabrica de incaltaminte, scrie Gandul: conform unor surse apropiate familiei, fotbalistul a sosit la Pitesti, in totala silenzio stampa, cu gandul de a incheia contractul de cumparare a unei fabrici locale. CFR si CFR Calatori si-au recompensat in 2009 angajatii cu sporuri si prime in valoare totala de peste 575 mil. lei, inclusiv pentru ore festive sau obtinerea titlului de doctor, desi ambele companii au continuat sa acumuleze pierderi.

Guvernul taie si din veniturile viitorilor pensionari, anunta Evenimentul Zilei: oamenii de afaceri spun ca Finantele i-au anuntat ca vor sa taie contributia la pensiile private obligatorii de la 2,5% la doar 0,5%, fara sa renunte insa la taierea pensiilor actuale cu 15%. Ziarul arunca o privire si asupra (foarte maruntei) nise a dispozitivelor care permit consumatorilor casnici sa-si cunoasca detaliat si sa controleze consumul de energie.

Statul a incercat, zilele trecute, o manevra prin care o mare parte a donatiilor din 2% din impozit destinate organizatiilor nonprofit ar fi ramas la stat, insa in urma lobby-ului ONG-urilor, planul a picat, relateaza Romania Libera. Ploaie de bani de la Cluj: la Feleacu vor fi construite doua noi parcuri industriale, administrate de Tetarom, care vor aduce investitii de cel putin 30 mld. euro si vor fi "surorile" par­curilor industriale unde functioneaza fabricile Nokia si Emerson.

Veniturile artistilor, sportivilor, consultantilor, jurnalistilor si ale persoanelor fizice autorizate (PFA) ar putea scadea cu aproape 30%, odata cu taxarea drepturilor de autor cu CAS de 31,3% de la 1 iunie, urmand sa afecteze in total circa 500.000 de oameni, a calculat Adevarul. Se intorc suedezele pe litoralul romanesc, vesteste ziarul - mai exact, e vorba de primii 84 de turisti scandinavi sositi la Constanta in vacanta, cei mai multi pentru tratamente spa.

Cat de eficienta este analiza tehnica pentru strategia investitorului la bursa? se intreaba Ziarul Financiar, intr-un articol extins, a carui concluzie, in cuvintele unui broker, e ca "analiza tehnica nu este astrologie, chiar da rezultate". BNR risca sa ajunga in postura de a "da drumul la tiparnita", cumparand direct titluri de stat pentru a permite Finantelor sa isi acopere deficitul, daca statul nu reuseste sa isi reduca cheltuielile, mai scrie Ziarul Financiar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
nokia,
cfr,
mutu,
impozite,
pensii
/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6133195
6133195
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.