Revine epoca războiului: Cea mai mare ţară europeană care vrea să reintroducă serviciul militar obligatoriu pentru tineri. ”Lumea e din ce în ce mai nesigură”

Autor: Ştefan Stan Postat la 27 mai 2024 22 afişări

Revine epoca războiului: Cea mai mare ţară europeană care vrea să reintroducă serviciul militar obligatoriu pentru tineri. ”Lumea e din ce în ce mai nesigură”

Rishi Sunak a promis că va introduce serviciul naţional obligatoriu pentru tinerii de 18 ani dacă va fi reales, în primul său anunţ politic major de la începutul campaniei electorale de la începutul acestei săptămâni, potrivit FT. 

Măsura face parte din ceea ce el a spus că este un efort de a oferi securitate şi oportunităţi într-o „lume din ce în ce mai nesigură”.

Sunak intenţionează să le ceară tinerilor de 18 ani să lucreze cu forţele armate în cadrul unui stagiu de 12 luni sau să desfăşoare activităţi în folosul comunităţii, în încercarea de a întări afirmaţia sa că este cel mai bine plasat pentru a spori securitatea în Regatul Unit.

„Generaţii de tineri nu au avut oportunităţile sau experienţa pe care o merită şi există forţe care încearcă să divizeze societatea noastră în această lume din ce în ce mai nesigură”, a declarat Sunak.

Serviciul naţional a fost desfiinţat în Marea Britanie în 1960, dar au existat presiuni din partea unor personalităţi importante din armata britanică pentru ca tinerii să fie pregătiţi pentru posibilitatea unui război.

Generalul Sir Patrick Sanders, şeful armatei britanice, a vorbit în ianuarie despre necesitatea ca „generaţia de dinainte de război” din Marea Britanie să se pregătească pentru posibilitatea unui viitor conflict, adăugând că trebuie să existe un „angajament al întregii naţiuni”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tineri,
incepere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.