Reuters: Secătuite de dictatorul Ceauşescu, mlaştinile din România sunt restituite vieţii sălbatice

Postat la 15 septembrie 2016 155 afişări

Reuters: Secătuite de dictatorul Ceauşescu, mlaştinile din România sunt restituite vieţii sălbatice

Păsările şi peştii se întorc treptat în Delta Dunării din România, pe toată întinderea unui areal care a fost secătuit de dictatorul Nicolae Ceauşescu în anii '80, dar pe care comunitatea locală o redă încet-încet vieţii sălbatice, relatează Reuters.

Cu sprijin din partea organizaţiei WWF, ce se ocupă cu operele de caritate în domeniul mediului natural, dar şi cu fonduri din vistieria Uniunii Europene, aproape 900 de hectare dimprejurul Mahmudiei, odinioară secătuite la ordinul lui Nicolae Ceauşescu pentru a crea zone cu teren cultivabil, au fost reconectaţi în reţeaua de canale şi lacuri din regiune.

Echipamentele de mari dimensiuni au fost folosite pentru a crea noi pase de navigaţie - o binefacere pentru pescarii ce compun una dintre cele mai sărace comunităţi din Europa, dar şi pentru companiile de turism locale care pot să-şi deversifice ofertele şi, în acest mod, să încurajeze prosperitatatea economică în Delta Dunării.

"Multe păsări au migrat către această zonă şi oamenii nu mai trebuie să călătorească ore lungi pentru a le putea admira", a delcarat viceprimarul Mahmudiei Ion Meuta pentru Reuters.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.