REUNIUNEA Consiliului European: Şefii de stat şi de guvern analizează măsuri pentru consolidarea graniţelor UE. Turcia şi Bulgaria propun o zonă de securitate în Siria

Autor: Mihai Draghici Postat la 24 septembrie 2015 27 afişări

Şefii de stat şi de guvern reuniţi la Bruxelles analizează măsuri pentru consolidarea frontierelor Uniunii Europene, în contextul crizei refugiaţilor, potrivit unui proiect de raport obţinut de Associated Press. De cealaltă parte, Turcia şi Bulgaria propun Uniunii Europene crearea unei zone de securitate în nordul Siriei pentru evitarea migraţiei masive.

UPDATE 22:25 - David Cameron cere deportarea imigranţilor care vin în Europa din raţiuni economice

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a cerut în timpul summitului Uniunii Europene repatrierea imigranţilor extracomunitari care au raţiuni economice şi oferirea de fonduri suplimentare pentru găzduirea refugiaţilor în ţări vecine Siriei.

Mai multe informaţii, AICI.

Potrivit proiectului de raport obţinut de Associated Press, statele membre UE vor fi îndemnate să furnizeze personal suplimentar şi echipamente pentru misiunile de patrulare la frontiere.

"Agenţiile Uniunii Europene trebuie să abordeze această situaţie dramatică de la frontierele externe şi să intensifice verificările vamale", precizează documentul aflat în dezbatere la reuniunea Consiliului European.

O altă propunere se referă la oferirea de fonduri suplimentare unor state din Africa şi din Orientul Mijlociu pentru a face faţă crizei refugiaţilor.

Turcia şi Bulgaria propun Uniunii Europene crearea unei zone de securitate în Siria

Turcia şi Bulgaria propun Uniunii Europene crearea unei zone de securitate în nordul Siriei pentru evitarea migraţiei masive, proiectul fiind prezentat la reuniunea Consiliului European de premierul bulgar Boiko Borisov, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

"Împreună cu Guvernul Turciei analizăm ideea creării unei zone de securitate în Siria pentru ca oamenii să rămână în ţara lor şi să fie ajutaţi", a declarat Boiko Borisov.

Premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, i-a trimis o scrisoare cu această propunere lui Boiko Borisov.

Premierul Bulgariei a prezentat planul la summitul UE aflat în curs la Bruxelles.

"Propunem crearea unei zone de securitate în nordul Siriei, ceea ce ar permite revenirea voluntară a refugiaţilor", a transmis Ahmet Davutoglu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
SUMMIT,
IMIGRANŢI
/actualitate/reuniunea-consiliului-european-sefii-de-stat-si-de-guvern-analizeaza-masuri-pentru-consolidarea-granitelor-ue-turcia-si-bulgaria-propun-o-zona-de-securitate-in-siria-14744392
14744392
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.