Reprezentant al Ministerului de Finanţe: Datoria publică a României este de 55% din PIB

Postat la 14 iunie 2019 89 afişări

Ministerul de Finanţe anunţă că datoria publică a României este de 55% din PIB, astfel că nu a depăşit limita impusă de UE, de 60%. Reprezentantul ministerului, Daniel Vâlcu, a afirmat că Guvernul estimează un deficit bugetar de 2, 4% în anul 2022.

Reprezentant al Ministerului de Finanţe: Datoria publică a României este de 55% din PIB

„Guvernul este ferm hotărât să menţină deficitul sub 3%. România face eforturi de a ajusta deficitul bugetar. Deficitul structural va fi ajustat de la 3% în 2020 la 2.4% în 2022. Creşterea deficitului structural faţă de 2019 la 2020 se va datora reflectării unei măsuri pozitive. Estimăm un deficit structural de 2,4% în 2022. Datoria publică este în limitele de 60% din PIB. Avem acum 55% şi estimăm că nu va depăşi 58%”, a declarat Daniel Vâlcu, director în cadrul Ministerului de Finanţe.

El a afirmat că mărirea deficitului bugetar la 2,76% se datorează măririi alocaţiilor pentru copii.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.