Renault inaugureaza uzina de un mld.de euro de la Tanger, unde va produce Dacia Lodgy - GALERIE FOTO

Autor: Razvan Muresan Postat la 09 februarie 2012 65 afişări

Tanger, 9 februarie 2012. Alianţa Renault-Nissan a inaugurat, joi, uzina de autovehicule de la Tanger, o investiţie totală de un miliard de euro, unde va produce din 2012 modelul Dacia Lodgy. Evenimentul a avut loc în prezenţa regelui Marocului, Mohammed al VI-lea şi a preşedintelui Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Capacitatea maximă a fabricii va permite, după finalizarea tuturor investiţiilor în cele două linii de producţie, fabricarea a 400.000 de maşini anual. În 2012, Renault-Nissan va putea produce la Tanger, folosind o singură linie de producţie, circa 30 de vehicule pe oră, respectiv cel mult 170.000 de unităţi până la sfârşitul anului.

Investiţia iniţială este de 350 de milioane de euro, urmând să ajungă, până la finalizarea proiectului la 600 de milioane, la care se adaugă 200-400 de milioane de euro în funcţie de modelele construite. Potrivit oficialilor francezi, uzina de la Tanger va produce modelul Lodgy, care va fi lansat în luna martie la Salonul Internaţional de Automobile de la Geneva, dar şi o autoutilitară de mici dimensiuni ce va fi anunţată ulterior.

Cealaltă uzină din Maroc a grupului, amplasată la Casablanca, va continua să producă modelele Kangoo VP, Kangoo VU, Logan şi Sandero. Uzina de automobile de la Tanger este cea mai mare de acest fel din cele situate în sudul Mediteranei, oferind peste 6.000 de locuri de muncă, potrivit estimărilor pentru anul 2015. Noul sit de producţie este, totodată, primul la nivel mondial care funcţionează fără să producă emisii de dioxid de carbon sau alte reziduuri de ape industriale.

Potrivit informaţiilor furnizate de companie, Renault şi statul marocan au înfiinţat la Tanger un institut de formare în industria auto pentru pregătirea angajaţilor uzinei, finantat in totalitate de autoritatile locale. Noua fabrica va permite cresterea volumelor si largirea ofertei din gama M0, venind in completarea uzinelor de la Pitesti si Casablanca, care functioneaza la capacitate maxima.

Francezii sunt prezenti pe piata din Maroc inca din 1928, iar masinile lor sunt astazi cel mai bine vandute din regiune, ocupand primele doua pozitii in clasamentul local, cu un total de circa 40.000 de unitati livrate anul trecut. Mai exact, in 2011, grupul detinea o cota de piata de 37% in statul nord-african, din care 20% prin modelele Dacia, iar 17% prin cele ale Renault. 64 de dealeri asigura in prezent comercializarea autovehiculelor in Maroc, cea mai importanta la nivel national.

Razvan Muresan, BUSINESS Magazin. razvan.muresan@businessmagazin.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
uzina,
Tanger,
Dacia Lodgy,
investitie
/actualitate/renault-inaugureaza-uzina-de-un-mld-de-euro-de-la-tanger-unde-va-produce-dacia-lodgy-galerie-foto-9221132
9221132
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.