Regina Maria a investit 1,8 mil. euro la Iaşi

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 20 noiembrie 2015 375 afişări

Reţeaua de sănătate Regina Maria a inaugurat primul campus medical din Iaşi, cu un centru imagistic de înaltă performanţă, urmare a unei investiţii de 1,8 milioane euro Reţeaua ajunge astfel la 24 de locaţii proprii în ţară. Campusul din Iaşi, amplasat central, cuprinde o policlinică cu peste 25 de specialităţi, un laborator propriu de analize medicale, precum şi un centru de imagistică dotat cu un aparat RMN de ultimă generaţie, unic în oraş.

Regina Maria a investit 1,8 mil. euro la Iaşi

„Mulţi dintre clienţii noştri corporate şi-au extins birourile sau chiar şi-au mutat sediul în Iaşi, iar noi ne-am urmat pacienţii care ne-au solicitat serviciile. Oraşul are un potenţial mare de business, aici dezvoltându-se şi un hub IT. Reţeaua de sănătate Regina Maria este deja prezentă în judeţul vecin, Bacău, iar odată cu deschiderea campusului din Iaşi, ne consolidăm şi mai mult prezenţa în Moldova. Strategia noastră de dezvoltare va depinde şi de dinamica pieţei şi de ce investiţii poate absorbi”, a declarat Fady Chreih, director general al reţelei de sănătate Regina Maria. 

În materie de dotări, punctul forte al centrului de imagistică este un aparat RMN unic în oraş – Siemens Magnetom Essenza 1,5 T. Acesta este recunoscut pentru calitatea superioară a imaginilor captate şi rezoluţia înaltă, fapt ce conduce la reducerea timpului de examinare. Fiind o tehnologie de ultimă generaţie, oferă o scanare completă a corpului uman şi examinări de mare acoperire, cum ar fi „whole CNS” (întreaga regiune cap-gât-coloană sau abdomen-pelvis), nefiind necesară repoziţionarea pacientului în cazul unor examinări multiple.

În plus, echipamentul este potrivit atât pentru examinări de rutină, cât şi pentru aplicaţii clinice avansate. Aparatul permite şi examinarea pacienţilor cu o greutate de până la 200 de kilograme. Centrul de imagistică ar putea fi extins în următorii ani.

În laboratorul de analize se vor putea efectua teste de alergologie, anatomie patologică, biochimie, biologie moleculară, citologie, hematologie şi microbiologie.

Reţeaua de sănătate Regina Maria reuneşte peste 3000 de angajaţi şi colaboratori, în cele 24 de locaţii proprii din Bucureşti şi din ţară şi deserveşte peste 1,2 milioane de pacienţi retail. Reţeaua are un portofoliu de aproximativ 300.000 de abonamente corporate, 4 spitale, 2  maternităţi, 6 campusuri medicale, 6 centre de imagistică, 13 laboratoare acreditate, bancă proprie de celule stem şi peste 180 de policlinici partenere în ţară.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/regina-maria-a-investit-1-8-mil-euro-la-iasi-14893621
14893621
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.