Regele Spaniei îi retrage titlul de ducesă surorii sale, infanta Cristina

Autor: Iuliana Enache Postat la 12 iunie 2015 7842 afişări

Regele Spaniei, Felipe al VI-lea a decis să îi retragă titlul de ducesă surorii sale, infanta Cristina, care este acuzată de delicte fiscale într-un scandal de corupţie care îl implică şi pe soţul său, a anunţat joi Palatul Regal.

"Buletinul oficial de stat va publica mâine (vineri) un decret regal prin care Majestatea sa Regele va revoca folosirea titlului de Ducesă de Palma de Mallorca de către Alteţa sa regală, infanta Cristina", a declarat palatul într-un comunicat.

Infanta Cristina, în vârstă de 49 de ani, este acuzată de delicte fiscale în legătură cu afacerile soţului său, Iñaki Urdangarin, în vârstă de 47 de ani. Titlul de ducesă i-a fost conferit în 1997 de către tatăl său, regele Juan Carlos.

Fost campion olimpic de handbal, Iñaki Urdangarin este suspectat că s-a folosit de poziţia sa în cadrul familiei regale pentru a obţine contracte în Insulele Baleare şi Valencia, prin intermediul unei societăţi cu scop nelucrativ, Noos, pe care o prezida. Suma este de 6,1 milioane de euro.

La patru ani de la deschiderea anchetei, judecătorul Jose Castro, care s-a ocupat de instrumentarea cazului, a ordonat la 22 decembrie trimiterea în faţa justiţiei a surorii lui Felipe al VI-lea, o premieră în istoria monarhiei spaniole.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SPANIA,
REGE,
DUCESĂ
/actualitate/regele-spaniei-ii-retrage-titlul-de-ducesa-surorii-sale-infanta-cristina-14443578
14443578
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.