Recrutări la Secret Service: Serviciul plănuieşte să angajeze 1.100 de ofiţeri şi agenţi

Autor: Ioana Bojan Postat la 15 august 2015 60 afişări

Secret Service, acuzat că nu poate asigura protecţia adecvată a Casei Albe, intenţionează să angajeze 1.100 de ofiţeri şi agenţi, au declarat surse din domeniul securităţii, citate de Reuters în pagina electronică.

Angajarea a 700 de ofiţeri în uniformă şi a 400 de agenţi pentru cinci ani va reprezenta o creştere de 17 la sută a personalului Secret Service, format din 6.647 de persoane, cea mai mare creştere de personal din ultimii zece ani, la agenţia responsabilă de protecţia preşedintelui, a familiei sale şi a oficialilor de rang înalt, dar şi de combaterea infracţiunilor financiare.

Ofiţerii în uniformă sunt detaşaţi în special la Washington şi sunt responsabili cu securitatea Casei Albe şi a reşedinţei vicepreşedintelui, în timp ce agenţii se ocupă de investigaţii şi îl păzesc pe preşedinte atunci când apare în public.

Secret Service a confirmat că efectuează "o iniţiativă agresivă de angajare pentru următorii cinci ani", dar a refuzat să comenteze cu privire la numărul de persoane recrutate.

Purtătoarea de cuvânt a agenţiei, Nicole Mainor, a precizat că această "campanie de angajare este rezultatul uzurii, creşterii anticipate şi un răspuns la recomandările" făcute de o comisie formată anul trecut, după un grav incident de securitate.

Planul de angajare coincide cu o creştere prevăzută de 16 procente a bugetului Secret Service, la 2,2 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2016.

Agenţia încearcă să-şi revină dintr-o criză de conducere şi după scandalurile şi lacunele de securitate care i-au afectat imaginea.

La 4 martie, doi agenţi superiori, care consumaseră alcool, au intrat cu maşina într-o baricadă de la Casa Albă, în apropiere de un pachet suspect care era investigat ca o posibilă bombă. Directorul agenţiei a fost anunţat abia după câteva zile despre incident.

Secret Service a fost de asemenea criticat după ce un bărbat înarmat cu un cuţit a sărit gardul Casei Albe în septembrie, a fugit pe peluză şi a reuşit să pătrundă în clădire, înainte de a fi oprit. Acest incident a condus la demisia directorului agenţiei, Julia Pierson, care fusese angajată în 2013 pentru a pune la punct Secret Service, după un scandal din 2012 în care câţiva agenţi au plătit prostituate şi au vizitat cluburi de striptease din Cartagena, Colombia. În 2011, un bărbat a tras focuri de armă automată spre Casa Albă, dar daunele au fost descoperite abia după patru zile.

În 2014, un agent privat de securitate înarmat s-a aflat în lift cu preşedintele Barack Obama, în timpul unei călătorii la Atlanta, într-o încălcare a protocolului de securitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
SECRET SERVICE,
ANGAJĂRI
/actualitate/recrutari-la-secret-service-serviciul-planuieste-sa-angajeze-1-100-de-ofiteri-si-agenti-14676734
14676734
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.