RCS&RDS a scos din grilă televiziunile americane Universal Channel şi Diva, în noaptea de Revelion

Autor: Madalina Cerban Postat la 01 ianuarie 2015 177 afişări

RCS&RDS a scos din grilele sale, de cablu şi satelit, televiziunile americane Universal Channel şi Diva, în noaptea de Revelion, au declarat joi, pentru MEDIAFAX, surse din industria de telecomunicaţii.

Universal Channel şi Diva au fost scoase atât din grilele de cablu ale RCS&RDS, cât şi de pe platforma digitală (DTH) Digi a RCS&RDS, potrivit unor comentarii postate de abonaţi nemulţumiţi ai RCS&RDS pe pagina de Facebook a companiei de telecomunicaţii.

Până la ora difuzării acestei ştiri, reprezentanţii RCS&RDS nu au făcut un anunţ oficial în acest sens.

RCS&RDS a scos din grilă aceste televiziuni fără a avea aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru modificarea grilei de programe, aşa cum impune Legea audiovizualului.

În momentul difuzării acestei ştiri, pe cele două poziţii din grilele RCS&RDS pe care erau retransmise Universal Channel şi Diva apare mira.

Contactaţi joi de agenţia MEDIAFAX, reprezentanţii companiei americane Universal Networks International, care deţine televiziunile Universal Channel şi Diva, au declarat: "Contractul de distribuţie dintre Universal Networks International şi RCS&RDS pentru televiziunile Univesal Channel şi Diva a expirat şi, în pofida discuţiilor de reînnoire a distribuţie, nu s-a ajuns la o înţelegere. Ca urmare, RCS&RDS a decis să scoată televiziunile din grila sa începând cu 31 decembrie. Ne pare rău că abonaţii RCS&RDS vor fi afectaţi de această situaţie".

Reprezentanţii Universal Networks International au precizat că telespectatorii români pot urmări în continuare programele Universal Channel, incluzând serialele "Arcaşul", "Spionul cibernetic", "O familie de poliţişti", "Hawaii 5.0" şi "Doi bărbaţi şi jumătate", pe alte platforme din România, printre care Telekom România şi NextGen.

De asemenea, televiziunea Diva, care difuzează seriale şi sezoane în premieră precum "Hărţuitorii", "Soţia perfectă", "Jurnalele vampirilor", "Cu sânge rece", este în continuare disponibilă la Telekom România, UPC România, NextGen şi pe alte platforme.

"Universal Networks International va continua să îşi concentreze eforturile strategice pentru a susţine aceste canale TV pe platformele de mai sus şi pe altele din întreaga ţară", au mai spus reprezentanţii Universal Networks International, pentru MEDIAFAX.

Neprelungirea contractului dintre Universal Networks International (UNI) şi RCS&RDS ar putea avea la bază motive legate de preţul pe abonat solicitat de UNI pentru retransmisia televiziunilor Universal Channel şi Diva în grilele RCS. Un alt motiv ar putea fi tot de natură comercială, respectiv că încă din luna noiembrie Universal a notificat operatorii de cablu privind trecerea, începând de la 1 ianuarie 2015, de pe satelitul Thor 6, folosit de platforma Digi a RCS, pe satelitul Eutelsat, după cum au precizat pentru MEDIAFAX surse din industria de telecomunicaţii.

Universal Channel este cea mai importantă televiziune din portofoliul Universal Networks International, difuzând filme hollywoodiene şi seriale, precum "Arcaşul", "Doi bărbaţi şi jumătate", Dexter", "Castle" şi "CSI: Miami".

Diva este o televiziune de divertisment pentru femei, care difuzează atât filme, cât şi seriale precum "Soţia perfectă" şi "Anatomia lui Grey".

Universal Networks International, divizia internaţională de televiziuni a NBCUniversal, este una dintre cele mai mari companii de divertisment, furnizând conţinut şi branduri de calitate în peste 176 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, America Latină şi Asia Pacific. Portofoliul include brandurile Universal Channel, Syfy, 13th Street Universal, Studio Universal, E! Entertainment Television, The Style Network, DIVA Universal, Telemundo şi Golf Channel. De asemenea, Universal Networks International reprezintă şi televiziunea Movies 24.

NBCUniversal News Group operează şi televiziuniune CNBC şi NBC News la nivel internaţional.

Universal Networks International este parte a NBCUniversal, o divizie Comcast Corporation.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România.

În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.

Până la ora difuzării acestei ştiri, reprezentanţii RCS&RDS nu au putut fi contactaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RCS&RDS,
UNIVERSAL CHANNEL,
DIVA
/actualitate/rcs-rds-a-scos-din-grila-televiziunile-americane-universal-channel-si-diva-in-noaptea-de-revelion-13744919
13744919
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.