Răzvan Suma concertează la inaugurarea noului sediu al Institutului Cultural Român din Lisabona

Autor: Dorina Călin Postat la 03 aprilie 2015 35 afişări

Răzvan Suma, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai apreciaţi violoncelişti români, va susţine, pe 9 aprilie, un recital la Lisabona, cu prilejul inaugurării noului sediu al filialei din Portugalia a Institutului Cultural Român (ICR).

Invitaţia adresată artistului român este o continuare, întrucât, pe 1 decembrie 2014, Răzvan Suma a concertat la Lisabona la invitaţia aceleiaşi instituţii, în cadrul manifestărilor care au marcat Ziua Naţională a României, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

După ce ICR Lisabona a funcţionat neîntrerupt, din 2007, în clădirea Institutului Francez din capitala portugheză, începând din 1 aprilie, reprezentanţa culturală va beneficia de un spaţiu propriu, cu un profil stilistic rafinat, situat în Alfama, cel mai vizitat cartier al Lisabonei, informează sursa citată.

Aşadar, noul sediu - aflat în vecinătatea Marii Catedrale Patriarhale a Lisabonei (Sé de Lisboa), pe Rua do Barão, nr. 8-10 - va fi inaugurat pe 9 aprilie, începând cu ora 18.00. Momentul va fi marcat prin alocuţiuni ale unor oficialităţi din România şi Portugalia: Lilian Zamfiroiu, preşedintele ICR, Ana Paula Laborinho, preşedintele Institutului Camões, Jorge Barreto Xavier, secretar de stat pentru cultură în guvernul Portugaliei, şi Vasile Popovici, ambasadorul României la Lisabona.

În continuarea momentului festiv, Catedrala Lisabonei, simbol al regalităţii lusitane, unul dintre cele mai vechi monumente de artă religioasă din Portugalia, va găzdui, începând cu ora 19.30, un recital susţinut de Răzvan Suma.

Astfel, publicul va avea ocazia de a asculta celebrele partituri ale lui Johann Sebastian Bach (Suitele 1, 3 şi 5 pentru violoncel), asocierea lui Răzvan Suma cu lucrările menţionate fiind una specială.

Sub titlul "Vă place Bach?", în 2012, Răzvan Suma a suţinut primul său turneu naţional solo, evenimentul reprezentând o premieră în România în domeniul muzicii clasice: prima interpretare a unui artist român, într-un singur concert, a integralei de suite pentru violoncel semnate de Bach.

Intrarea la concertul de la Lisabona va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RĂZVAN SUMA,
CONCERT,
ICR
/actualitate/razvan-suma-concerteaza-la-inaugurarea-noului-sediu-al-institutului-cultural-roman-din-lisabona-14105807
14105807
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.