RĂZBOIUL DIN SIRIA Atacuri ale regimului lui Bashar al-Assad şi rebelilor, la Damasc: Cel puţin 45 de morţi, inclusiv zece copii

Autor: Ioana Bojan Postat la 14 decembrie 2015 114 afişări

Cel puţin 45 de persoane, inclusiv zece copii, au fost ucise într-o serie de atacuri lansate duminică de regimul lui Bashar al-Assad şi de rebeli în Damasc şi în jurul capitalei, relatează agenţia DPA în pagina electronică.

Zece copii şi patru femei figurează printre persoanele ucise, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Alte câteva zeci de persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă.

Patru oraşe au fost atacate în total, inclusiv Duma şi Saqab, controlate de rebeli, în regiunea Ghouta de Est de la periferia Damascului. În această regiune s-au înregistrat unele dintre cele mai grave lupte din cadrul conflictului sirian ce durează de aproape cinci ani. Zona a fost vizată de un atac cu gaz toxic în 2013, soldat cu circa 1.400 de morţi.

Majoritatea victimelor înregistrate duminică au murit în atacuri aeriene şi cu rachete care au vizat cele două oraşe, a precizat OSDO.

"Rachetele sol-sol au fost lansate de regim, dar nu suntem siguri cu privire la identitatea avioanelor de război", a declarat Rami Abdel-Rahman, directorul OSDO. "Avioanele sunt bănuite că ar fi siriene sau ruseşti", a adăugat el.

Observatorul cu sediul în Marea Britanie a afirmat de asemenea că şase persoane au fost ucise de focuri de armă trase de rebeli în centrul Damascului şi în suburbiile capitalei siriene.

Presa siriană de stat nu a menţionat atacurile din Ghouta de Est, dar agenţia oficială SANA a relatat că şase civili au fost ucişi şi 43 răniţi în atacuri comise de rebeli în Damasc şi împrejurimi.

În ultimele luni, trupele loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi rebelii care luptă să-l înlăture de la putere au lansat atacuri în Damasc şi în zonele învecinate.

Peste 250.000 de persoane ar fi fost ucise în conflictul din Siria, de la izbucnirea acestuia în martie 2011.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIRIA,
ATACURI,
VICTIME
/actualitate/razboiul-din-siria-atacuri-ale-regimului-lui-bashar-al-assad-si-rebelilor-la-damasc-cel-putin-45-de-morti-inclusiv-zece-copii-14918729
14918729
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.