Războiul pe hârtie: Comparaţie între forţele militare ale României şi Iranului. Cum ar sta ţara noastră în cazul unui potenţial conflict

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 06 ianuarie 2020 701 afişări

Războiul pe hârtie: Comparaţie între forţele militare ale României şi Iranului. Cum ar sta ţara noastră în cazul unui potenţial conflict

Pe hârtie, Iranul stă mai bine ca România în toate sectoarele care privesc războiul.

Atunci când vine vorba despre personalul militar, România deţine 70.000 de cadre active şi 50.000 de cadre în rezervă, în timp ce Iranul deţine 523.000 de cadre active şi 350.000 de cadre militare aflate în rezervă.

În cazul în care războiul dintre România şi Iran s-ar declanşa acum, ţara noastră ar putea recruta 9 milioane de oameni, iar Iranul aproape 40 de milioane(39,8 mil.).

Iranul continuă să domine România atât în privinţa efectivelor militare, cât şi împotriva maşinăriilor de război pe care le deţine.

În ceea ce priveşte flota şi războiul în aer, România deţine un total de 151 de aeronave, dintre care 33 sunt avioane de atac, 33 interceptoare şi niciun elicopter echipat pentru război. Restul aeronavelor care trebuie să acopere suma de 151 sunt aparate de zbor care sunt folosite în cazul unui război, dar nu pentru puterea lor de foc, acesta fiind cazul transportatoarelor.

Atunci când vine vorba despre lupta la sol, România deţine 717 tancuri, 1.400 de vehicule blindate şi 243 de lansatoare de rachete.

Pe plan naval, România deţine o flotă formată din 48 de ambarcaţiuni, dar nu deţine submarine, distrugătoare sau portavioane. Printre ambarcaţiunile deţinute se numără patru nave de tip Corvette şi cinci nave de patrulare şi trei fregate.

Flota aeriană militară a Iranului totalizează 509 aeronave, dintre care 142 interceptoare, 165 avioane de atac şi 12 elicoptere de atac. Ca şi în cazul României, celelate aeronave care formează flota sunt folosite în alte scopuri decât atacul.

Pe plan terestru, Iranul ar putea pune în mişcare 1.634 de tancuri, 2,345 de vehicule blindate şi  1,900 de lansatoare de rachete.

Pe plan naval, Iranul deţine o flotă de 398 de ambarcaţiuni, dintre care 34 de submarine, 6 fregate, 3 Corvette şi 88 de nave de patrulare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iran,
romania,
conflict,
context

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.