Raluca Turcan: În 2024, Bucureştiul va avea un nou teatru, construit de la zero

Autor: Cosmin Pirv Postat la 15 noiembrie 2023 44 afişări

În 2024, Bucureştiul va avea un nou teatru, construit de la zero, a anunţat ministrul Culturii, Raluca Turcan, care a vizitat miercuri şantierul viitorului teatru Griviţa.

Raluca Turcan: În 2024, Bucureştiul va avea un nou teatru, construit de la zero

„În 2024, Bucureştiul va avea un nou teatru, construit de la zero din iniţiativa şi prin eforturile Asociaţiei Grivita 53. Noul spaţiu cultural, aflat acum în construcţie, va simboliza spiritul unei generaţii, una mai implicată civic şi pe deplin conştientă de rolul esenţial al culturii în societate”, susţine Raluca Turcan.

Ministrul Culturii a vizitat miercuri şantierul Teatrului Griviţa, unde stadiul execuţiei lucrărilor este, în acest moment, de aproximativ 30%.

Ministerul Culturii a asigurat finanţare nerambursabilă din fonduri norvegiene pentru acest proiect, în valoare de 1,9 milioane de euro.

„M-am bucurat că văd astăzi cum Teatrul Griviţa, construit împreună, prinde contur. Vreau să felicit Asociatia Griviţa 53 şi în special pe Chris Simion-Mercurian, care nu s-a dat bătută nicio secundă şi a crezut în succesul acestui proiect. <To build or not to be>, nu este doar motto-ul unui proiect, ci al unei poveşti care transformă pasiunea pentru teatru în realitate pentru public”, susţine Raluca Turcan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
teatru,
griviţa,
raluca turcan

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.