Raluca Stroe Brumariu şi Anca Lăzărescu, printre numele vehiculate pentru şefia Ştirilor TVR

Autor: Madalina Cerban Postat la 20 aprilie 2015 163 afişări

Raluca Stroe Brumariu şi Anca Lăzărescu se numără printre numele vehiculate pentru preluarea conducerii interimare a Ştirilor TVR, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, mai multe surse din Televiziunea Română.

Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci) a primit un punctaj sub cel necesar pentru a-şi putea păstra funcţia de coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri din Societatea Română de Televiziune (SRTv), iar contestaţia făcută de acesta a fost respinsă.

În acest context, Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că există câteva candidaturi pentru această funcţie, precizând că nu a luat încă o decizie cu privire la persoana care va fi şeful interimar al Ştirilor TVR. El a mai spus că va lua o decizie după ce Claudiu Lucaci va reveni din concediul medical în care se află.

Mai multe surse din Televiziunea Română au declarat luni, pentru MEDIAFAX, că, în acest moment, sunt mai multe nume vehiculate pentru preluarea şefiei interimare a Ştirilor TVR, între care se numără şi jurnalistele Raluca Stroe Brumariu (Brumaru) şi Anca Lăzărescu.

Anca Lăzărescu a mai condus interimar Direcţia Emisiuni Informative şi Sport (DEIS) a TVR, în 2012, înlocuind-o pe Rodica Culcer. Până atunci, Anca Lăzărescu a fost director al Departamentului Emisiuni informative (DEI) din cadrul DEIS.

Totodată, Raluca Stroe Brumariu a fost producător general al DEI în perioada în care Rodica Culcer era şefa Ştirilor TVR.

Un alt nume vehiculat pentru preluarea conducerii interimare a Ştirilor TVR este cel al jurnalistului Mihai Rădulescu. Însă, potrivit unor surse din SRTv, acesta ar avea mai puţine şanse să preia această funcţie, din cauză că se află în prezent în proces cu Televiziunea Română, alături de Cornel Mihalache. Mihalache şi Rădulescu au obţinut cele mai multe voturi la alegerile interne organizate în ianuarie în Televiziunea Română, dar nu au fost validaţi ca membri ai Consiliului de Administraţie.

O altă variantă ar putea fi însă şi cea în care conducerea interimară a Ştirilor TVR ar putea fi preluată de unul dintre adjuncţii lui Claudiu Lucaci, respectiv Ioana Popescu (producător executiv al Direcţiei Ştiri) şi Dorin Muntean (coordonator cu atribuţii de producător executiv al Direcţiei Ştiri).

Pe de altă parte, nu este exclusă nici preluarea conducerii interimare a TVR de către o persoană din afara instituţiei, au mai spus sursele citate.

Până în momentul difuzării acestei ştiri, Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR, nu a putut fi contactat de agenţia MEDIAFAX.

În luna aprilie, Claudiu Lucaci, directorul Ştirilor TVR, a fost reevaluat, deşi a obţinut un punctaj care îi permitea să îşi menţină actuala funcţie la prima evaluare a activităţii sale, însă o comisie condusă de Stelian Tănase, şeful SRTv, a decis că procesul de evaluare în cazul său "a fost viciat".

Pe 3 aprilie, Claudiu Lucaci, care a primit la reevaluare un punctaj sub cel necesar pentru a rămâne şef al Ştirilor TVR, a declarat pentru MEDIAFAX că TVR este o instituţie condusă politic şi va contesta rezultatul reevaluării sale. Claudiu Lucaci a mai spus că a înţeles dintr-o discuţie cu Stelian Tănase, şeful SRTv, că evaluarea managerilor TVR s-a făcut "pe considerente politice".

Totodată, Claudiu Lucaci a precizat că a depus o acţiune în instanţă în acest caz. El şi-a motivat decizia prin faptul că reevaluarea sa nu era prevăzută în regulamentele TVR.

Lucaci a făcut referire şi la faptul că, deşi componenţa comisiei care l-a reevaluat a fost diferită de componenţa celei care l-a evaluat iniţial, comisia de contestaţii în procesul de reevaluare îl avea la conducere tot pe Stelian Tănase, aşa cum a fost şi comisia de contestaţii de la evaluare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TVR,
ŞTIRI,
RALUCA STROE BRUMARIU
/actualitate/raluca-stroe-brumariu-si-anca-lazarescu-printre-numele-vehiculate-pentru-sefia-stirilor-tvr-14129374
14129374
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.