Radu Georgescu iese din prima sa iniţiativă antreprenorială şi se dedică exclusiv investiţiilor

Autor: Florin Casota Postat la 05 octombrie 2017 368 afişări

Radu Georgescu, founding partner al companiei de investiţii Gecad Ventures, a finalizat recent un nou exit dintr-una din primele sale companii fondate ca antreprenor, GECAD NET, marcând astfel şi exitul din parcursul său antreprenorial.

Radu Georgescu iese din prima sa iniţiativă antreprenorială şi se dedică exclusiv investiţiilor

GECAD NET a fost preluată recent de către Bittnet, lider al pieţei de training IT şi prima companie din domeniu listată la Bursa de Valori Bucureşti.

Recunoscut pentru iniţiativele antreprenoriale şi exiturile internaţionale de succes, în ultimii ani Radu Georgescu şi-a concentrat tot mai mult energia şi întreaga expertiză pe identificarea, împreună cu echipa Gecad Ventures, a acelor companii inovatoare care au potenţialul de a se remarca în industria tehnologică globală.

“Pentru mine, acest ultim exit dintr-un proiect antreprenorial, început acum mai bine de 20 de ani, reprezintă practic un nou început. Deşi sunt mai mult de 4 ani de când activez constant ca investitor, de acum înainte mi-am propus să mă concentrez 100% pe dezvoltarea Gecad Ventures. Îmi doresc să vin în sprijinul acelor antreprenori tineri cu idei care pot revoluţiona piaţa tehnologică. De aceea, în prezent, ne preocupă găsirea şi coagularea cât mai multor resurse pentru asigurarea finanţării acestor companii”, declară Radu Georgescu.

Filozofia Gecad Ventures se bazează pe susţinerea companiilor cu potenţial mare de creştere, care au capacitatea de a inova şi de a revoluţiona domenii precum FinTech, securitate, A.I. (artificial intelligence), AgroTech, tehnologii pentru case inteligente (SmartHome), cloud, eCommerce.

Printre cele mai recente investiţii ale fondului se numără SymphoPay, platformă tehnologică ce permite comercianţilor şi băncilor partenere integrarea plăţilor cu cardul prin POS-uri inteligente, Typing DNA, o companie de securitate formată în jurul unei tehnologii de identificare biometrică şi Smart Bill, cel mai important furnizor local de servicii SaaS (software as a service) pentru facturare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.