Răceli spontane, picioare umflate şi un risc mai mare de carii dentare. Ce se întâmplă cu corpul tău în timpul zborului cu avionul

Autor: Ioana Matei Postat la 13 octombrie 2016 1974 afişări

Răceli spontane, picioare umflate şi un risc mai mare de carii dentare. Ce se întâmplă cu corpul tău în timpul zborului cu avionul

Răceli spontane, picioare umflate şi un risc mai mare de carii dentare - acestea sunt doar câteva dintre consecinţele negative ale zborurilor dese, potrivit unui infografic publicat de jurnaliştii de la DailyMail şi realizat de cercetătorii de la citybaseapartaments.com.

Infograficul arată ce se întâmplă cu corpul nostru atunci când ne aflăm într-un avion, fie că vorbim despre viduri dureroase de aer în urechi, fie de deshidratare. Deshidratarea pare a fi o consecinţă a aerului condiţionat din cabina presurizată, iar soluţiile oferite sunt limitarea consumului de alcool şi consumul de apă până la destinaţie. Cercetătorii semnalează şi că o treime din papilele gustative sunt ”orbite” la mare altitudine, acesta fiind un posibil motiv pentru care mâncarea din avion are o reputaţie proastă.

Ei arată şi că din cauza umidităţii virtuale din cabine, care generează un mediu ideal pentru răspândirea bolilor, este de 100 de ori mai probabil să răciţi după o călătorie cu avionul. Cercetătorii subliniază şi dinţii pot fi afectaţi de călătoriile cu avionul - schimbările de presiune exacerbând astfel problemele stomatologice.

Plămânii pot fi de asemenea afectaţi: decompresia aerului poate cauza balonarea acestora, incomfortabilă mai ales pentru cei care suferă de astm şi care poate cauza complicaţii precum pneumotoraxul. În mod similar, stomacul se va mări la altitudine mare, ducând la discomfort abdominal. Pentru a evita acest lucru, călătorii sunt sfătuiţi să evite mâncarea grea şi băuturile gazoase.

Statul în aceeaşi poziţie pentru ore întregi poate generea de asemenea riscul de coagulare a sângelui - aceasta poate conduce la umflarea membrelor. şi la posibilitatea de tromboze. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.