R&R Partners Bucharest a câştigat o contestaţie la CNSC împotriva adresei de excludere din procedura de atribuire a manualelor şcolare pentru clasa a V-a

Autor: Georgiana Călin Postat la 04 septembrie 2017 417 afişări

R&R Partners Bucharest a acordat asistenţă uneia dintre editurile care au contestat decizia Ministerului Educaţiei, privind excluderea din procedura de achiziţii publice, mai exact proiectul de atribuire al manualelor şcolare pentru clasa a V-a, procedură din care au fost eliminate mai multe edituri „fără motive solide”, conform reprezentanţilor societăţii.

R&R Partners Bucharest a câştigat o contestaţie la CNSC împotriva adresei de excludere din procedura de atribuire a manualelor şcolare pentru clasa a V-a

În urmă cu două săptămâni, ministrul Liviu Pop anunţa că va adopta o măsură prin care doar editura de stat, „Editura Didactică şi Pedagogică”, va fi însărcinată să se ocupe de realizarea manualelor. În urma acestei decizii, proprietarii editurilor au făcut în total 27 de contestaţii, dintre care 20 au fost admise de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

„Am câştigat contestaţia în urma unor confruntări juridice dificile. După ce clientul nostru a fost eliminat din procedura de atribuire a manualelor şcolare, fără o justificare solidă, autoritatea contractantă a continuat să emită mai multe acte prin care îi refuza dreptul de a concura. Cu câteva săptămâni în urmă, părea că ne luptăm cu morile de vânt. Dar în cele din urmă am reuşit - CNSC a făcut o aplicare corectă şi riguroasă a legii, oferindu-ne câştig de cauză. Astfel, clientul nostru a fost reintrodus în procedura de atribuire a manualelor şcolare”, declară Ruxandra Vişoiu, avocat R&R Parteners Bucharest. Conform declaraţiilor sale, aceasta este o reuşită fără precedent pe acest gen de caz.

„Este adevărat că procedura de atribuire a manualelor şcolare a prezentat  numeroase probleme. Faptul că 20 din 27 de contestaţii ale editurilor au fost admise nu face decât să confirme acest lucru. Dar soluţia nu poate fi eliminarea concurenţei prin folosirea unei edituri unice. Nu aceasta este direcţia pe care ar trebui să o luăm într-un stat de drept, cu economie de piaţă, care doreşte să evolueze”, conchide Ruxandra Vişoiu.

R&R Partners Bucharest este o societate formată din profesionişti în domeniul juridic, care s-au dezvoltat în unele dintre cele mai mari firme de avocatură din ţară.Ruxandra Vişoiu, specializată în drept comercial, este avocat definitiv şi membru în Baroul Bucureşti din 2014. Înainte de a-şi deschide propriul cabinet de avocatură, a lucrat în domeniul corporate şi real estate.

Pe lângă activitatea juridică propriu-zisă , R&R Partners Bucharest susţine prezentări şi seminarii de informare juridică (paşii de urmat pentru deschiderea unui start-up; sesiune de informare pe proprietate intelectuală), precum şi seminarii/traininguri interne dedicate tinerilor antreprenori din cadrul hub-urilor si acceleratoarelor din Bucureşti (Nod Makerspace, Universitatea Alternativa, Innovations Crossrider).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.