Putin: SUA creează ameninţări pentru Rusia construind scutul antirachetă în Europa

Autor: Iuliana Enache Postat la 18 decembrie 2014 34 afişări

Washingtonul creează ameninţări la adresa Rusiei amplasând elemente ale sistemului de apărare antirachetă în Europa, în Polonia şi România, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin.

"Ei amplasează elemente strategice ale scutului antirachetă nu numai în Alaska, ci şi în Europa, în Polonia şi România, chiar la graniţele noastre", a declarat liderul rus, relatează Sputnik, în pagina electronică.

Rusia a cerut în mod repetat comunităţii internaţionale să abordeze problema extinderii scutului antirachetă american.

Washingtonul intenţionează să instaleze un complex de apărare antirachetă Aegis Ashore în România în 2015 şi un sistem similar în Polonia în 2018, potrivit Agenţiei de Apărare Antirachetă din Statele Unite.

În cadrul sistemului antirachetă al NATO, radare şi interceptori vor fi instalate în câteva ţări membre NATO, inclusiv România, Turcia, Spania şi Polonia. Scutul antirachetă va fi consolidat cu sisteme amplasate pe mare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
SUA,
NATO
/actualitate/putin-sua-creeaza-amenintari-pentru-rusia-construind-scutul-antiracheta-in-europa-13729205
13729205
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.