Putin şi Abbott au îndemnat la o "accelerare" a anchetei cu privire la prăbuşirea MH17

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 11 noiembrie 2014 36 afişări

Preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul australian Tony Abbott au îndemnat la o "accelerare" a anchetei asupra prăbuşirii zborului MH17 în Ucraina, în iulie, a anunţat un purtător de cuvânt al Kremlinului în urma unei întâlniri la Beijing între cei doi lideri.

Kremlinul a anunţat, de asemenea, că Putin s-a întâlnit cu preşedintele american Barack Obama şi că au discutat despre relaţiile dintre cele două ţări, situaţia din Ucraina, Siria şi Irak.

Întâlnirea dintre Abbott şi Putin,  pe care şeful Guvernului australian a promis-o dură, s-a desfăşurat fără vreun scandal, potrivit lui Dmitri Peskov, citat de agenţia publică rusă RIA Novosti.

"Liderii s-au pronunţat cu hotărâre pentru o accelerare a anchetei asupra cauzelor tragediei", a anunţat Kremlinul.

Şeful statului rus a subliniat că "Rusia cere de la început o anchetă imparţială, rapidă şi eficientă" cu privire la tragedia MH17, în care au murit 298 de persoane, dintre care 38 sunt cetăţeni australieni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, "întâlnirea de la summit a fost scurtă, aşa cum s-a prevăzut".

Abbott, care nu-l menajează pe Putin de la catastrofa zborului MH17, care s-a prăbuşit în estul Ucrainei, într-o zobă controlată de separatişti proruşi, a declarat că doreşte explicaţii de la Putin.

Canberra a cerut deja Moscovei o întâlnire bilaterală, la Summitul G20 prevăzut în perioada 15-16 noiembrie la Brisbane, în Australia.

Distrugerea în zbor, pe 17 iulie, a avionului de linie malaysian în estul Ucrainei s-a soldat cu 298 de morţi, marea majoritate cetăţeni olandezi.

Ucraina şi Occidentul afirmă că avionul a fost fost doborât cu o rachetă de tip Buk trasă de către separatişti proruşi, susţinuţi de Rusia. Moscova acuză, în schimb, trupele ucrainene că se află la originea tirului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
DIPLOMAŢIE,
MH17
/actualitate/putin-si-abbott-au-indemnat-la-o-accelerare-a-anchetei-cu-privire-la-prabusirea-mh17-13529852
13529852
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.