Putin, o oră de discurs: retorică anti-occidentală, promisiuni de dezvoltare economică

Autor: Dorin Oancea Postat la 21 februarie 2023 38 afişări

Putin, o oră de discurs: retorică anti-occidentală, promisiuni de dezvoltare economică

Vladimir Putin crede că Rusia poate produce totul pe cont propriu, aşa cum a făcut-o în perioada sovietică. În discursul său de marţi l-a invocat inclusiv pe Stalin. 

Putin a sugerat că Rusia poate produce arme şi echipamente mai bune decât Occidentul doar prin propria producţie industrială.

Putin spune că băncile ruseşti sunt stabile şi că Moscova nu are nevoie să împrumute bani suplimentari din străinătate.

El spune că inflaţia în Rusia va fi de 4% - mai mică decât în Occident.

"Nu trebuie să cerem bani din străinătate", a spus el.

El spune că ţara ar trebui "să nu repete greşelile trecutului" şi "nu ar trebui să încerce să îşi distrugă" propria economie.

El adaugă că Rusia are "tot" de ce are nevoie pentru a continua dezvoltarea ţării, susţinând că unele sectoare au crescut în dimensiune, dând ca exemplu piaţa imobiliară, precum şi sectorul agricol.

El spune că Occidentul este responsabil de prăbuşirea propriilor sectoare energetice prin sancţionarea companiilor şi persoanelor legate de Rusia. "Occidentul a început nu doar o agresiune militară şi informaţională, ci şi una economică. Dar nu au avut succes în niciunul dintre aceste domenii. Iniţiatorii acestor sancţiuni se pedepsesc pe ei înşişi, au provocat o creştere a preţurilor în propriile ţări, închideri de fabrici, prăbuşirea sectorului energetic."

El a spus că aceştia le spun în mod fals propriilor cetăţeni că Rusia este de vină.

"Toate sancţiunile sunt doar un mijloc, dar obiectivul este de a-i forţa pe cetăţenii noştri să sufere - aceasta este abordarea lor umanistă", spune el.

Nu au avut succes, iar guvernul a cheltuit 3 miliarde de ruble în măsuri de stabilizare a economiei, a spus Putin.

El spune că PIB-ul rusesc s-a redus cu 2,2%.

Firmele ruseşti şi-au reconstruit lanţurile de aprovizionare, iar Moscova construieşte noi sisteme de plată şi o nouă arhitectură financiară cu alte ţări, spune el.

În altă ordine de iddei, preşedintele rus a anunţat un fond special de stat pentru familiile ruşilor care au murit în război. "Înţeleg cât de greu este acum pentru soţiile, fiii, fiicele soldaţilor căzuţi la datorie, pentru părinţii lor, care au crescut apărători demni ai Patriei", a spus Putin în faţa parlamentarilor ruşi.

Rusia va continua să "implementeze cele mai recente tehnologii" pentru a-şi îmbunătăţi armata, a spus preşedintele rus, care a adăugat că unele tehnologii militare "depăşesc deja parametrii echipamentelor occidentale".

Preşedintele rus explică faptul că obiectivul ţării este de a "crea o producţie de masă" a acestor arme folosind propriul model de bază industrială şi ştiinţifică.

"Avem tradiţii foarte lungi în materie de producţie de arme şi de fabricare a armelor şi tot ce trebuie făcut pentru victorie", spune el.

Remarcile sale au fost întâmpinate cu aplauze din partea elitei ţării. În filmări apar şi membri ai parlamentului care par să fie somnoroşi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
putin,
discurs,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.