Putin acordă un titlu onorific brigăzii acuzate de crimele de la Bucea

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 aprilie 2022 74 afişări

Preşedintele rus Vladimir Putin a acordat un titlu onorific unei brigăzi acuzate de Ucraina de comiterea de atrocităţi în oraşul Bucea, anunţă BBC.

Putin acordă un titlu onorific brigăzii acuzate de crimele de la Bucea

Un decret semnat de Vladimir Putin a acordat Brigăzii 64 de puşcaşi motorizaţi titlul de „Gărzi" pentru „eroismul şi vitejia în masă, tenacitatea şi curajul" membrilor săi.

Ucraina afirmă că peste 300 de civili au fost ucişi de ruşi la Bucea, în timp ce Rusia neagă orice implicare.

De asemenea, Vladimir Putin a semnat un decret care stabileşte plata unei sume suplimentare de 5 milioane de ruble (62.000 de dolari) dacă un poliţist de frontieră rus moare în timp ce serveşte la graniţa ucraineană, precum şi la graniţele regiunilor Doneţk şi Luhansk.

Măsura a fost luată „pentru a oferi măsuri suplimentare de sprijin social personalului de serviciu al agenţiilor de frontieră ale Serviciului Federal de Securitate şi membrilor familiilor acestora", a precizat Tass, agenţia de presă de stat din Rusia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucea,
crime,
brigadă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.