Puşi pe drumuri de RETIM, cetăţenii unui oraş arădean primesc un ajutor nesperat chiar din buzunarul primarului lor

Postat la 16 aprilie 2018 160 afişări

Pare-se că subiectul legat de contractul de salubrizare pe care „Zona 1” a judeţului Arad îl are cu cei de la RETIM este inepuizabil. Special Arad a scris în mai multe rânduri despre problemele generate de către semnarea noului contract de salubrizare pentru această zonă importantă a judeţului Arad, din care fac parte mai multe comune, oraşe, dar şi municipiul Arad.

Puşi pe drumuri de RETIM, cetăţenii unui oraş arădean primesc un ajutor nesperat chiar din buzunarul primarului lor

Revenim acum asupra salubrizării „Zonei 1” şi vedem ce decizie a luat un primar arădean pentru ca pubelele de gunoi să ajungă la cetăţenii localităţii pe care o păstoreşte. Vorbim despre Bogdan Ban, primarul oraşului Curtici, care, în căutare de variante pentru a veni în ajutorul cetăţenilor care s-au văzut obligaţi să se deplaseze până în locaţiile stabilite de RETIM pentru a-şi lua pubelele de gunoi, a decis să sară în ajutorul lor şi a plătit din buzunarul propriu transportul acestor pubele de la locaţia stabilită de RETIM şi până acasă la fiecare cetăţean.

Acesta a făcut şi un anunţ public, pe pagina personală de Facebook:

L-am contactat pe Bogdan Ban pentru a-l întreba de ce s-a ajuns ca un primar să plătească din buzunarul propriu transportul acestor pubele către cetăţeni, deşi normal ar fi fost ca distribuţia pubelelor către cetăţeni să o facă firma RETIM, cea care a câştigat licitaţia pentru salubrizare.

„Am tot stat şi ne-am gândit ce putem să facem pentru ca cetăţenii din Curtici să poată ajunge mai uşor în posesia acestor pubele. Primăria nu poate plăti acest transport şi nu poate distribui aceste pubele pentru că nu există cadru legal pentru a face astfel de cheltuieli. Totodată, nu puteam nici să lăsăm ca fiecare cetăţean în parte să fie pus pe drumuri pentru a-şi lua pubelele. Am ajuns la concluzia că singura soluţie era ca cineva să suporte cheltuielile unui transport comun al acestor pubele, aşa că am decis să plătesc eu un tractor şi un şofer pentru transport”, a precizat primarul oraşului Curtici, Bogdan Ban, pentru Special Arad.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.